خشک کردن گل محمدی
همیشه اردیبهشت که میشه منتظر و چشم به راه گل محمدی هستم.
ینی از لحظه ای که غنچه میکنه تا وقتی داخل دوغ میریزم..هر لحظه ش ازش لذت میبرم و عاشقشم.
گلی خوشرنگ،معطر،پرخاصیت و زیبا
خدایا شکرت به خاطر این نعمت های خوب
**
گل محمدی رو اول گلبرگ هاش رو میگیرم.داخل سینک رو پر آب میکنم و گلبرگ ها رو داخلش میریزم و یه ربع ساعت میذارم بمونه تا حشرات و... ازش بیرون بیاد
بعد میشورم و ابکش میکنم
وقتی ابش در رفت رو پارچه ای تمیز پهن میکنم و داخل همون محیط خونه با پنکه خشکشون میکنم.(جهت حفظ رنگ ،بو و خوص تو سایه و با پنکه خشک میکنم همه سبزیجاتم رو)
دقت کنین که پنکه رو برا مراحل اولیه و وقتی ابداره میذارم و وقتی اب گلبرگا برچیده شد دیگه پنکه نمیذارم و زمان میدم خودش تو دمای محیط خشک بشه
*یه نکته اینکه گلبرگ ها هیچ وقت اونجور نمیشن که مثل نعنا خشک تو دست پودر بشن.
پس توقع نداشته باشین به اون حالت در بیان
بعد از خشک شدن گلبرگ ها اونها رو داخل ظرف در دار کیپ نگهداری میکنم
مقداری هم آسیاب میکنم و داخل ظرف کوچک دردار میریزم.اینجور که کم کم آسیاب کنیم باعث میشه عطر و رنگ گل بهتر حفظ بشه
*موارد مصرف گلبرگ خشک شده :
-مربای گل محمدی
-دمنوش
*موارد مصرف پودر گل سرخ:
-حلوا گل سرخ
-دوغ
-داخل ماست
-به عنوان ادویه معطر برا بعضی غذاها مثلا لوبیا پلو
-داخل نمکدان به همراه نمک:
خدا رحمت کنه همه رفتگان رو
نمکپاشای مامان بزرگم همیشه داخلش گل محمدی بود و هیچ وقت مزه اون خیاری که با نمکپاشای مامان بزرگ مزه دار میشد ،یادم نمیره